+32 (0)50 67 34 70

AVG

Ingangsdatum 25/05/2018

In deze privacyverklaring wordt uitgelegd hoe informatie over u verzameld, gebruikt en vrijgegeven wordt door S.O.S. Renting als u gebruik maakt van onze website(s), mobiele toepassingen en andere online producten en diensten (gezamenlijk de “diensten”) of wanneer u op andere wijze contact met ons heeft.

We kunnen deze privacyverklaring van tijd tot tijd aanpassen. Als we wijzigingen aanbrengen, herzien we de datum bovenin de melding en kunnen we u, afhankelijk van de specifieke aanpassingen, voorzien van een aanvullende verklaring. We raden u aan de privacyverklaring iedere keer dat u onze diensten gebruikt te lezen om op de hoogte te blijven van onze informatiepraktijken en de manieren waarop u kunt helpen uw privacy te beschermen.

1. Verzameling van persoonsgegevens

1.1 Verzameling bij aanvraag

Als u een aanvraag (bijv. formulier invullen) doet bij S.O.S. Renting, verzamelt S.O.S. Renting uw contactinformatie.

U kunt S.O.S. Renting helpen uw persoonsgegevens up-to-date te houden via deze link. We raden u aan dit iedere keer te doen als uw persoonsgegevens wijzigen.

1.2 Andere verzameling

Als u onze diensten opent of gebruikt, verzamelen we automatisch informatie over u, waaronder:

  • Logboekinformatie: we leggen informatie over uw gebruik van de diensten vast, waaronder het soort browser dat u gebruikt, gebruikstijden, bezochte pagina’s, uw IP-adres en de pagina die u bezocht voor u naar onze pagina navigeerde.
  • Apparaatinformatie: we verzamelen informatie over het apparaat dat u gebruikt om onze diensten te openen, inclusief informatie over de software en hardware van het apparaat, Media Access Control-adres (“MAC”) en andere unieke apparaatidentificatoren, apparaat-tokens, mobiele netwerkinformatie en tijdzone.
  • Gebruiksinformatie: we verzamelen informatie met betrekking tot uw gebruik van onze diensten, inclusief welke applicaties u gebruikt.
  • Verbruiksinformatie: we verzamelen informatie over uw verbruiksgewoonten met betrekking tot onze diensten, inclusief welke aankopen u doet.
  • Informatie verzameld door cookies en andere traceertechnologieën: we gebruiken verschillende technologieën om informatie te verzamelen, en hieronder kan vallen het verzenden van cookies naar uw computer of mobiele apparaat. Cookies zijn kleine gegevensbestanden op de harde schijf van uw computer of in het geheugen van uw apparaat waarmee we onze diensten en uw ervaring kunnen verbeteren en zien welke delen en functies van onze diensten populair zijn. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie.
  • Informatie verkregen met behulp van web beacons (ook bekend als “tracking pixels”): web beacons zijn elektronische afbeeldingen die in onze diensten of e-mails gebruikt kunnen worden en helpen bij het leveren van cookies, het tellen van bezoekers en het inzichtelijk maken van gebruik en effectiviteit van campagnes.

We verzamelen ook andere informatie die u rechtstreeks aan ons verstrekt, zoals wanneer u deelneemt aan een wedstrijd of promotie, klantenondersteuning aanvraagt, ons een e-mail stuurt of op andere wijze contact met ons heeft. De soorten informatie die we over u verzamelen kunnen omvatten uw naam, e-mailadres en andere informatie die u verstrekt.

We kunnen ook informatie verkrijgen via andere bronnen en combineren die met de informatie die we verzamelen via onze diensten. We kunnen ook informatie verzamelen van app stores als u een van onze applicaties downloadt of bijwerkt.

Als u bestelt namens een bedrijf/rechtspersoon, dan geldt deze privacyverklaring als we persoonsgegevens verzamelen over u als contactpersoon.

2. Gebruik van persoonsgegevens

We kunnen informatie over u gebruiken voor verschillende doeleinden, waaronder:

  • Leveren, onderhouden en verbeteren van onze huidige diensten en producten;
  • Ontwikkelen van nieuwe diensten en producten;
  • Reageren op uw opmerkingen, vragen en verzoeken en klantenservice en ondersteuning bieden;
  • Verzenden van technische meldingen, updates, beveiligingsmeldingen en ondersteunings- en administratieve berichten;
  • Communiceren met u over producten, diensten, aanbiedingen, promoties en evenementen die door S.O.S. Renting en anderen worden aangeboden, en nieuws en informatie verstrekken waarvan we denken dat die voor u interessant kunnen zijn;
  • Verbeteren van onze diensten en producten;
  • Personaliseren en aanpassen van reclames, content of functies aan uw persoonlijke voorkeur – zogenoemde profilering en gedragsmarketing;
  • Verwerken en aanleveren van wedstrijden en beloningen;
  • Controleren en analyseren van trends, gebruik en activiteiten met betrekking tot onze diensten en producten;
  • Koppelen of combineren van informatie die we van anderen ontvangen om meer inzicht te krijgen in uw behoeften en u te voorzien van een betere service; en
  • Uitvoeren van andere doeleinden waarvoor de informatie verzameld is.

We kunnen informatie over u als volgt delen of als anderszins beschreven in deze privacyverklaring:

  • In reactie op een verzoek tot informatie als we van mening zijn dat vrijgave in overeenstemming is met een toepasselijke wettelijke vereiste;
  • Als we van mening zijn dat uw acties niet consistent zijn met het karakter of de taal van onze voorwaarden of beleidsregels, of om de rechten, het eigendom en de veiligheid van S.O.S. Renting en anderen te waarborgen;
  • Om misbruik of een duidelijk illegale activiteit te melden;
  • In relatie tot, of tijdens onderhandelingen over, een fusie, verkoop van bedrijfsmiddelen, financiering of acquisitie van een deel of het geheel van ons bedrijf aan een ander bedrijf; en
  • We kunnen ook samengevoegde informatie of anderszins geanonimiseerde informatie delen, die redelijkerwijs niet gebruikt kan worden om u te identificeren.

Onze diensten kunnen deelfuncties voor sociale media en andere geïntegreerde tools bieden (zoals de knop “Vind ik leuk” op Facebook), waarmee u acties die u met onze diensten en producten onderneemt kunt delen op andere media, en vice versa. Met dergelijke functies kunt u informatie met vrienden of het publiek delen, afhankelijk van uw instellingen bij de entiteit die de functie voor het delen op sociale media aanbiedt. Voor meer informatie over het doel en de omvang van gegevensverzameling en -verwerking met betrekking tot het delen op sociale media, gaat u naar het privacybeleid van de entiteit die deze functies aanbiedt.

We kunnen derde partijen toestaan reclames te plaatsen en analysediensten te bieden gerelateerd aan onze diensten. Deze entiteiten kunnen cookies, web beacons en andere traceertechnologieën gebruiken om informatie te verzamelen over uw gebruik van onze diensten, inclusief uw IP-adres, MAC-adres, apparaatidentificatoren, software- en hardware-informatie, browserinformatie, tijdzone en gebruiksinformatie. Deze informatie kan door S.O.S. Renting en anderen gebruikt worden om, onder andere, gegevens te analyseren en traceren, de populariteit van bepaalde content te bepalen, reclame en content te bieden die is aangepast aan uw interesses en meer inzicht te krijgen in uw activiteit op onze diensten. Analysetechnologieën van derde partijen zijn geïntegreerd in onze diensten, dus als u niet onderhevig wilt zijn aan deze technologieën, moet u geen gebruik maken van onze diensten. Onze diensten kunnen ook Application Program Interfaces (API’s) van derde partijen bevatten, waarmee we andere informatie over u kunnen verzamelen en verwerken, waaronder uw geo-locatie-informatie, om u te voorzien van op maat gemaakte reclames, aanbiedingen en andere content. U heeft op ieder moment de mogelijkheid de verzameling en het gebruik van uw geo-locatie-informatie te regelen. U kunt op locatie gebaseerde diensten op ieder moment uitschakelen door de instellingen van uw mobiele apparaat aan te passen.

3. Verwijdering van persoonsgegevens

We verwijderen uw persoonsgegevens wanneer we ze niet langer hoeven te verwerken in relatie tot een of meer van bovenvermelde doeleinden.

Over het algemeen slaan we uw persoonsgegevens op wanneer we service, ondersteuning en producten moeten leveren. Anders bewaren we uw persoonsgegevens tot 8 weken of langer indien wettelijke verplichtingen dit voorschrijven.

De gegevens kunnen echter in geanonimiseerde vorm gedurende een langere periode verwerkt en bewaard worden zodat wij onze diensten kunnen verbeteren.

4. Cookies

We gebruiken cookies op onze website. U kunt in ons cookiebeleid meer lezen over het gebruik van cookies. U vindt dit via de volgende link: cookiebeleid

5. Beveiliging

We hebben beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd om te zorgen dat al onze interne procedures voldoen aan de hoge standaards in het beveiligingsbeleid. Dienovereenkomstig streven we ernaar de kwaliteit en integriteit van uw persoonsgegevens te beschermen. Hieronder valt codering van gegevens en gebruik van pseudonimisering of anonimisering wanneer van toepassing.

Het omvat ook fysieke en logische toegangscontrole, back-up, logboeken, gecodeerde communicatie en andere maatregelen om risico’s te verkleinen.

De gegevens kunnen echter in geanonimiseerde vorm gedurende een langere periode verwerkt en bewaard worden zodat wij onze diensten kunnen verbeteren.

6. Uw rechten

U heeft op ieder moment het recht geïnformeerd te worden over de persoonsgegevens die we van u verwerken, maar met bepaalde wettelijke uitzonderingen. U heeft ook het recht bezwaar te maken tegen de verzameling en verdere verwerking van uw persoonsgegevens, inclusief profilering/geautomatiseerde besluiten. Daarnaast heeft u het recht uw persoonsgegevens te laten rectificeren, wissen of blokkeren. Bovendien heeft u het recht informatie te ontvangen over de gegevens die u aan ons verstrekt heeft, en het recht deze informatie te laten overdragen naar een andere gegevensbeheerder (gegevensportabiliteit).

Als u meer wilt weten en/of een van deze rechten wilt uitoefenen, neem dan contact op met S.O.S. Renting.

7. Intrekken van toestemming

U kunt op ieder moment een toestemming die u heeft gegeven intrekken, dan verwerken we uw persoonsgegevens niet langer, tenzij we de verwerking kunnen voortzetten op een andere grond. Als u uw toestemming wilt intrekken, neem dan contact op met de klantendienst van SOS Renting.

8. Aanpassing van gegevens, enz.

Als u wilt dat wij de persoonsgegevens die we over u verwerken aanpassen, bijwerken of verwijderen, of als u vragen heeft over bovenstaande richtlijnen, dan kunt u contact met ons opnemen.

9. Klachten

Als u in beroep wilt gaan tegen de verwerking van uw persoonsgegevens, neem dan contact met ons op zoals hierboven vermeld. U kunt ook contact opnemen met de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit.