Voor 16u besteld, morgen geleverd*

Gans België

Ruim 30 jaar ervaring

Wat is de ideale luchtvochtigheid in huis?

De luchtvochtigheid in huis is van groot belang. Een te lage of te hoge luchtvochtigheid kan namelijk nefast zijn voor je gezondheid én je woning. Zo kan een te hoge vochtigheid vochtproblemen veroorzaken. Daarnaast is het omgekeerde, een droge lucht dus, ook ongezond voor het lichaam.

De ideale luchtvochtigheid in huis

De ideale luchtvochtigheid in huis is tussen 40 en 60%. Indien die in huis hoger ligt dan 60% voor een langere periode, heb je waarschijnlijk te maken met een vochtprobleem.

Het is belangrijk dat een mogelijk vochtprobleem zo snel mogelijk behandeld wordt. Indien je dit langere tijd laat aanslepen, is het mogelijk dat dit voor schade aan jouw woning zorgt. Bovendien is een vochtprobleem vaak ook schadelijk voor de gezondheid.

Gevolgen van te hoge vochtigheid in huis

Een te hoge luchtvochtigheid in een woning kan leiden tot schimmel. Dit is een vochtprobleem dat erg schadelijk is voor de gezondheid. Vooral kinderen, zwangere vrouwen en oudere personen kunnen hier werkelijk last van ervaren. Daarnaast kan schimmel ook je woning aantasten. Zo kunnen meubels beschimmeld raken.

Hoge luchtvochtigheid in huis oplossen

Als de hoge luchtvochtigheid in huis wordt veroorzaakt door een vochtprobleem, is het van groot belang dat je zo snel mogelijk dit probleem oplost. Een specialist in vochtbestrijding vindt vaak makkelijk de oorzaak van het probleem en stelt dan ook een doeltreffende behandeling voor.