Voor 16u besteld, morgen geleverd*

Gans België

Ruim 30 jaar ervaring

Is een toilet verplicht tijdens je verbouwing?

Vraag jij je af of een toilet verplicht is voor jouw verbouwing? Wel, dat hangt af van wat je veiligheidscoördinator beslist.

De wet zegt dat een coördinator verplicht is van zodra er twee of meer aannemers bij je project komen kijken. Of deze samen aan de slag zijn of achtereenvolgens, doet niet ter zake. Overigens is deze coördinator al verplicht van bij de ontwerpfase.

Het KB betreffende tijdelijke en mobiele bouwplaatsen, is terug te vinden op de website van het NAVB, het Nationaal Actiecomité voor Veiligheid en Hygiëne in het Bouwbedrijf. Deze officiële tekst kan je hier nalezen.

Gaat het in jouw geval om een vrij kleine verbouwing? Je kan het risico nemen om geen veiligheidscoördinator aan te stellen, maar juridisch gesproken ben je dan niet meer ingedekt.

Kortom: Indien je een veiligheidscoördinator aanstelt dan zal deze jou hoogstwaarschijnlijk vertellen dat een toilet verplicht is, want hij moet ervoor zorgen dat de bouwplaats in regel is volgens de collectieve arbeidsovereenkomst over sociale voorzieningen. Bij S.O.S. Renting bieden we verschillende mobiele toiletten en andere sanitaire oplossingen aan, zowel voor grote als kleine bouwwerven.